';
side-area-logo

Advocaat

Corinne de Bie-Koopman
aan het woord.....

Ik ben op 25 november 1963 geboren in Heiloo, en opgegroeid in Alkmaar. Na het VWO (Jan Arentsz) studeerde ik Nederlands Recht aan de Universiteit van Amsterdam. Ik koos voor deze studie, omdat ik van kind af aan al wist dat ik advocaat wilde worden.

Na mijn studie ben ik meteen aan de slag gegaan in de advocatuur (beëdigd in januari 1990). Vanaf het begin van mijn werk als advocaat heb ik gemerkt dat mijn voorkeur uitgaat naar de rechtsgebieden waarbij mensen centraal staan (familierecht en erfrecht). Toch weet ik door mijn Bèta-achtergrond (wiskunde vond ik leuker dan geschiedenis….) de zaken snel te doorgronden, de aanpak gestructureerd te houden en de boodschap duidelijk over te brengen.

Aanvankelijk heb ik gewerkt bij grote en kleine advocatenkantoren in de regio. In augustus 1998 heb ik ‘De Bie Advocaten’ opgericht. Eerst vanuit huis, en sinds 2000 aan de Kennemerstraatweg in Alkmaar.

In mijn vrije tijd ben ik enthousiast wielrenster en in de winter ben ik te vinden op de schaatsbaan in Alkmaar. Daarnaast hou ik van het fotograferen van alledaagse dingen met mijn Fuji camera.

Tot slot kan ik melden dat ik zelf moeder ben van een zoon en een dochter. Niet geheel onbelangrijk als je je met het familierecht bezighoudt….

Lidmaatschappen
– Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS); Scheidingsmediator en Specialist Erfrecht
– Mediatorsfederatie Nederland; MfN-register (voorheen NMI)
– Vereniging voor Familie- en Jeugdrecht

Nevenfuncties
– Medewerker Tijdschrift voor Familie- en Jeugdrecht (FJR)
– Annotator Jurisprudentie in Nederland (JIN)
– Docent JurisDidact
– Lid redactieteam kennisbank Split Online
– Oprichter De Erfrechtexperts
– Voorzitter Tuchtcollege van de Nederlandse Associatie voor Psychotherapie

Publicaties
Mogelijkheden ouder tot verzet tegen verzochte wijziging geslachtsnaam jong kind; EB juli 2007
Emancipatie in het alimentatierecht, zegen of zorg?; FJR mei 2011
Stappenschema huwelijkse voorwaarden; EB dec 2012
– De echtelijke woning na scheiding, civiele en fiscale aspecten; ISBN 9789491594229
– Cd van jou, cd van mij; Verdelen en verrekenen; ISBN 9789491594366

Het logo
Ontdek de betekenis
Het logo (een vijfhoek) is gebaseerd op de vijf kernwaarden die gelden voor een advocaat, te weten onafhankelijkheid, partijdigheid, deskundigheid, integriteit en vertrouwelijkheid. Ook binnen De Bie Advocaten spelen deze waarden een grote rol.
logo De Bie Advocaten Alkmaar   Onafhankelijk

Ik ben er voor u, en heb daarom geen verstrengelingen met andere organisaties of kantoren, met de rechter of met de overheid. Ik blijf natuurlijk wel altijd oog houden voor de belangen van anderen, zoals bijvoorbeeld de wederpartij. In het familierecht kan dat ook niet anders, ook omdat er vaak kinderen bij zijn betrokken.

logo De Bie Advocaten Alkmaar   Partijdig

Als u bij mijn kantoor komt dan steun ik u door dik en dun. U en wij zijn één partij.

logo De Bie Advocaten Alkmaar   Deskundig

Ik heb verstand van het recht (de wet, rechterlijke uitspraken en literatuur). Ik hou door bijscholing, het schrijven van artikelen, lesgeven en andere activiteiten mijn kennis en kunde op niveau. Kwaliteit staat bij ons kantoor voorop.

logo De Bie Advocaten Alkmaar   Integer

Ik schets een realistisch beeld van de juridische procedure, de slagingskansen van uw zaak, de doorlooptijd en de te verwachten kosten. Ik vertel liever dat u iets beter niet kunt doen (en waarom), dan dat u tegen beter weten in gaat procederen.

logo De Bie Advocaten Alkmaar   Vertrouwelijk

U kunt erop rekenen dat alles wat u zegt binnenskamers blijft. Ik zal met niemand anders spreken over uw zaak. Alles wat u vertelt valt onder ons beroepsgeheim. Pas na uw goedkeuring wordt bepaalde informatie naar buiten gebracht.

De Bie Advocaten is lid van…
erfrecht experts
MfN-Registermediator
vFAS
FJR