';
side-area-logo

Familierecht

Familierecht Advocaat Alkmaar

Expert in het familierecht

Echtscheiding

Beeïndiging huwelijk, samenleving of geregistreerd partnerschap
De echtscheidingsadvocaat van De Bie Advocaten regelt voor u de gevolgen van de verbreking van uw relatie. U kunt daarbij denken aan het berekenen van de alimentatie, het opstellen van een ouderschapsplan en een convenant, het onderhandelen met (de advocaat van) de wederpartij en als dat nodig is het voeren van een procedure. Het is al mogelijk te scheiden vanaf € 92 (inclusief alles) per persoon.

Alimentatie

Partneralimentatie, kinderalimentatie
Betaalt u misschien te veel alimentatie, of ontvangt u te weinig? Kloppen de berekeningen nog wel? Wilt u een wijziging van de alimentatie of een eerste aanvraag voor alimentatie doen? Zowel op het gebied van partneralimentatie als kinderalimentatie heeft De Bie Advocaten alle kennis in huis om u te kunnen helpen.

Kinderen

Gezag, ouderschapsplan, zorgregeling, afstamming
Het belang van het kind staat bij De Bie Advocaten altijd voorop. U kunt worden geholpen bij gezagsproblemen (bv schoolkeuze of verhuizing), het opstellen of wijzigen van een ouderschapsplan of het wijzigen van de zorgregeling. Daarnaast bent u aan het goede adres in afstammingszaken zoals erkenning, vaststelling vaderschap, of het optreden als bijzondere curator.

Verdelen

Huwelijksgemeenschap of huwelijkse voorwaarden
Als u gehuwd bent geweest in gemeenschap van goederen of onder huwelijkse voorwaarden, moet er na uw uiteengaan een hoop worden geregeld. Daarbij moet rekening worden gehouden met wat de wet hierover zegt (denk aan een uitsluitingsclausule of verknochtheid) en hoe de fiscus hier tegen aan kijkt (om achteraf niet voor verrassingen komen te staan).

Heeft u een vraag aan ons? Neem contact op. Binnen één dag persoonlijk antwoord, ook in het weekend!