Mediation

Wanneer mediation?

Het kan zijn dat u ergens een conflict over heeft (bijvoorbeeld de zorgverdeling voor de kinderen, de hoogte van de alimentatie of de verdeling van de bezittingen). Ook kan het zijn dat u als partners uit elkaar wilt, en er een hoop geregeld moet worden. Het is bij De Bie Advocaten te Alkmaar mogelijk de geschillen of uw uiteengaan gezamenlijk op te lossen en/of te regelen onder deskundige begeleiding van een speciaal daarvoor opgeleide advocaat-mediator. De mediator stimuleert en begeleidt u bij het zoeken naar oplossingen en bewaakt het proces. Meer dan 95% van alle mediations op ons kantoor slaagt. Meestal zijn 2 á 3 gesprekken voldoende.

mediation

Waarom mediation?

  • U gaat onder begeleiding van de mediator zelf op zoek naar een acceptabele oplossing voor uw situatie, uw eigen inbreng speelt dus een grote rol
  • Mediation heeft als doel dat u beiden tevreden bent. Dat is bij een procedure wel anders. De rechterlijke uitspraak is in veel gevallen alleen maar in het voordeel van één partij…
  • Mediation is goedkoper en sneller dan een gang naar de rechter. U hoeft zelfs in geval van een echtscheiding niet naar de rechter toe; alles wordt op papier afgewikkeld
  • Zeker wanneer er kinderen bij zijn betrokken is het veel fijner als u als ouders nog steeds door één deur kunt
  • De afspraken die zijn gemaakt in mediation hebben meestal een lange houdbaarheid omdat u er beiden achter staat

Misverstanden over mediation

  • Mediation kan alleen als je nog goed met elkaar kunt opschieten. Onzin. Alleen de wil om er samen uit te komen is belangrijk!
  • Je heb een eigen advocaat nodig die voor je vecht. Onzin. Niemand zit op een gevecht te wachten, en de mediator zorgt dat niemand iets te kort komt!
  • Mediation kost veel geld en duurt lang. Onzin. Mediation kan pro deo, ieder een eigen advocaat is altijd duurder, en de doorlooptijd van mediation is veel korter dan een procedure!

Waarom bij De Bie Advocaten?

Mr. C. de Bie-Koopman is een gecertificeerde vFAS advocaat-mediator, die al sinds 1998 mediations verricht. In tegenstelling tot vele andere aanbieders op de markt kunt u bij ons kantoor voor gesubsidieerde rechtsbijstand (pro deo) in aanmerking komen (scheiden vanaf € 92 inclusief alle bijkomende kosten). Daarnaast kennen wij als advocaten alle juridische en fiscale regels, en weet u dus zeker dat u niet achteraf voor verrassingen komt te staan. De afspraken die worden vastgelegd zijn 100% waterdicht op alle gebieden.

Stel uw vraag, u ontvangt binnen één dag antwoord!

*

*